在12月20日晚7点亮胜楼报告厅举行的启明学院创新年会上,其实只要从段落中politician这一关键字就能选定D选项

作者:广告色剂    发布时间:2020-03-23 14:07    浏览:

[返回]

2月27日晚,学校召开研究生座谈会。校党委副书记、副校长潘世墨与20余名研究生代表亲切座谈。他希望广大研究生同学在校庆期间拿出“亮剑”精神,积极参与到校庆活动中去,展示出我校研究生水平。 潘世墨说,能在母校读书时遇到这样一个高水平、高规格的校庆活动是幸运的,目前我校正处在最好的发展机遇期。今年的校庆将凸显学术性和国际性,要利用校庆这个平台,把我校作大作强。他希望研究生能在校庆各项活动中积极“亮剑”,把我校研究生的水平展示出来。 对于学生们普遍关心的《同一首歌》走进厦大活动,潘世墨说,《同一首歌》创办6年来,已经成为一个深受广大青年学生和青年教师欢迎、海内外知名的品牌。不久前,《同一首歌》总导演孟欣主动来校商谈进行校庆演出事宜,她希望借此机会尝试《同一首歌》的品牌转型。孟欣强调,《同一首歌》走进厦大是公益演出。至于演出的成本如,演职人员的交通、食宿及场地布置的费用,双方将通过企业赞助、节目广告等多种方式筹措,绝不会动用学校的办学经费。 学校本着建设节约型学校的原则办校庆,各项庆典活动将隆重而简朴地举行。学校将与栏目组紧密合作,把《同一首歌》办成一个格调高雅、充分反映当代大学生精神风貌的文艺演出。 学校办公室副主任刘弢就我校85周年校庆的意义和怎样开展校庆工作以及研究生如何参与此次校庆等作了说明。他说,我校的发展正处在很关键的时期,学校发展到今天,需要以85周年校庆为契机,对内鼓舞士气、凝聚人心,对外展示实力、扩大影响,推动学校的建设与发展。目前,各项校庆活动在紧锣密鼓地进行中,《同一首歌》、诺贝尔奖获得者讲座、中外大学校长论坛、海峡两岸高层论坛等系列配套活动在紧张的筹备中。刘弢要求广大研究生同学以主人翁的态度、校庆组织者的姿态参与到校庆各项工作中去,充分发挥研究生的主体意识,把校庆的各项活动当作一次难得的获取专业知识、促进学术交流,广交朋友的机会。 学生处处长辜芳昭通报了我校本学年第二三学期工作计划,并着重介绍了学生工作的计划安排。他说,构建厦门大学校生沟通反馈机制,继续加强学风建设,做好班主任、辅导员队伍建设,建立健全心理健康教育、完善大学生社会实践内容体系和千方百计促进2006届毕业生充分就业等是今后两个学期学生工作的重点。他希望全体学生积极参与其中,不仅献言献策,而且身体力行,同学校一道共同做好学生工作。 座谈会上,与会师生还就研究生如何更好开展活动和我校的就业工作、勤工助学工作、学生宿舍管理等问题沟通了情况,交换了意见。 座谈会由校团委书记徐姗娜主持。

图片 1

PartⅠ作文1. 目前高校排名相当盛行2. 对于这种做法,人们看法不一3. 我认为……

图片 2

范文1: It is a not-uncommon social phenomenon that the university rankings are especially prevalent in our country. For example, universities are measured by scale, academic achievements or the number of papers published in famous magazines.

如何进行学科交叉融合,走复合型人才之路?如何把创新和创业的想法变成现实?在12月20日晚7点亮胜楼报告厅举行的启明学院创新年会上,7位优秀学子对上述问题作出了回答。本次年会也拉开了启明学院首届“青春启明”文化节的序幕。

As to this issue, opinions vary from person to person. Some people hold that university ranking dramatically promotes the development of university in various fields. But others maintain that university ranking also leads to some undesirable consequences such as academic fraud even to deceive people.

在主题为“交叉与融合”的环节中,特优生代表、08级广播电视新闻学专业的史梦诗分享了自己在能源、机械、经济多学科领域中学习的感触。她谈到,在参与全国机械创新设计大赛的过程中,新闻学的学科背景让她敏锐地观察到了水上逃生设备国内的空白。而同济临床08级的白涛则展示了自己作为一个医科生在Dian团队医学组的珍贵经历。

As far I am concerned, every coin has two sides. On one hand, University ranking does encourage the development and growth of colleges. Such growth– the grand libraries, splendid stadiums and fruitful academic achievements, has caught the attention of the world. We’re impressed by these signs of our education’s tour to the 21st century.

启明学院拥有着创新团队、特优生和众多基地班,如何让更多的启明学子能够互通互融,互相交流,08级数理提高班孙少康用自己带领举办启明学院内部篮球赛、筹办新年晚会的过程,展现了启明学子共同的“场”的活动背后的故事。

On the other hand, we have to pay attention to an unexpected phenomenon that some people have ignored the objectivity of university ranking. Take South university of science and technology of china for an example, this university occupies the second position in some university rankings. In those rankings, it is superior to Peking University and Tsinghua university. In a word, we should inspire the advantages of university and abandon its disadvantages.

09级电信研究生、记者团41届团长、Dian队210号队员柯尊尧则讲述了自己以一个工科生身份加入记者团这一文科团队背后的故事,并分享了在Dian团培养的工科思维运用到记者团管理上的心得,倡导大家走复合型成长之路。

范文2: Nowadays, university and college ranking has become increasingly popular though out the nation. According to the survey conducted by China Daily, an estimated 85$ universities are closely concerned about the ranking. In other words, we cannot fail to notice the obvious trend that university ranking has become a social focus, triggering a wide concerns across the nation, especially from school campuses.

在“创新创业”这一环节中,红树林创意策划团队队长、08级广告班的刘士奇用“Justdoit”的演讲告诉在场学子创新创意不是难事,并分享了红树林团队最近获得第四届全国公共关系大赛金奖的夺金秘诀。

A host of individuals are divided over this issue about university ranking .An army of folks deem that we are supposed to be concerned about the ranking because the ranking is the sole standard of measuring the school’s comprehensive level . Plus, when choosing the university for their kids, a growing number of parents take the ranking into account. However, others maintain that it’s not a wise and rational idea to view the university ranking as the only standard, put in another way , we should not over-value the ranking. The ranking is the outward style of the university .

除启明在校学子外,06级毕业生、联创团队老队员严舟以一个初创业者的身份走上报告台,分享了创业者在创业初期需要的判断力、支持和困难。MIB机械创新基地第001号队员、现已自主创业的鲜麟波则讲述了自己团队与机器人结下的不解之缘。

On my personal level, however, ranking matters much to a university , but enhancing the teaching and comprehensive quality is on the top of university’s priority, ranging from the faculty to teaching methods to teaching instruments and so forth . Only in these ways can we bulid up fast-paced and flagship university smoothly .

“态度,决定一切”,常务副校长、启明学院院长林萍华教授用一句话概括了7位学子的分享与发言。他表示,创新教育就是要启发问题、启发猜想和启发概括,创新是一种态度,实质也是一种习惯。他再次引用亚里士多德的名言“把优秀当作一种习惯”来勉励在场学子勤奋学习,勇于创新。

范文3: In recent years, all kinds of University Ranking Lists can be found on some educational websites, or newspapers. The ranking standards also vary. These lists have great influence on students. They are even becoming the only scale to evaluate the colleges and universities.

出席此次开幕式暨创新年会的校领导有常务副校长、启明学院院长林萍华、启明学院常务副院长马建辉、启明学院副院长刘玉、甘世斌等,启明学院19个创新团队以及特优生、实验班学生代表也参与了此次年会。

People hold different views toward this phenomenon. Some believe that these lists help the students a lot, especially for those who will choose their university. While some other protest vigorously. In their points, the list is really ridiculous and harmful. In my view, the university ranking may have its own reference values, but its disadvantages overweigh its values.

据悉,“青春启明”文化节系列活动接下来还将包括12月24日晚举行游园会和31日晚举行的启明学院新年晚会。

For those university-students-to-be, they are supposed to choose the school according to his or her own situation, but not the so-called Ranking List. What’s more, how about the university students? How do they feel about themselves when they see the ranking? The list may become some intangible shackles for them if their own school ranks poorly.

In a nutshell, there is no easy method to rank these universities, but the Ranking, only helps students ignore the essentials, namely, their ninety-nine percent perspiration.

————————————————

Part II 快速阅读

1.A not be sustained in the long term解析:关键字1994对应第一段第三行,题干中unsustainable即选项A中sustained的反义表达方式。选择A。

2.B Intergenerational conflicts will intensify。解析:从书名定位到原文第二段,heading for the rock, the cleaner, 都暗示了两代人之间的问题,最后的warfare则一目了然地指出了该矛盾。

3.D politicians are afraid of losing votes in the next election解析:首先需要理解题目意图,即为何养老机制改革迟迟不能进行,然后定位到文章第四段,其实只要从段落中politician这一关键字就能选定D选项。

4.A allow people to work longer解析:从题干中the most effective method找到第五段第三句原话,直接选择A选项。

5.D younger workers are readily available解析:题目中employer为关键字,找到第六段,该段看似没有直接提到为什么雇主不愿意雇佣old workers,但从其不断分析新涌现出来的劳动力替代者,可以总结的出D选项,即年轻劳动力的供给已足以满足企业需求。

6.B large numbers of immigrants from overseas解析:这道题间接考察了学生变换思维的能力,Japan在文中一时难以找到,但其所代表的发达国家群体developed countries却出现在了第七段,而该段恰恰揭示了发达国家靠移民劳动力寻求养老机制危机一时的缓解的举措。

7.B They find it hard to balance career and family。解析:compromise关键字找到第九段,关键字出现的句子前一句就是B选项。

8.be innovative and take risks than younger ones解析:题目中old societies关键字对应到倒数第六段第三行,题目中的less inclined正好与原文中的more strongly disinclined形成对照,所以答案只需摘录之后的原文即可,即take risks than younger ones。

9.mostly have families解析:题目中关键字intergenerational warfare对应到原文倒数第五段。第二句直接对第一句做出了解释,摘录即可。

10.military service解析:要理解题目中less willing to 的含义,即不情愿,这样定位到倒数第三段第一句的reluctant, commit sth. to sth. ,空格内需要填写名词,参照原文,即military service。

————————————————

Part Ⅲ 听力

Section A

  1. What can we infer from the conversation?A The man is the manager of the apartment building从对话中看出女士在找apartment building,不是男士。因此选A。

  2. What is the woman eager to know?B How the pictures will turn out.女士想知道的是if the shots I took are as good as I thought. 照片是不是和她想的异样好。这里shots指照片。turn out指照片拍出来的效果。因此选B。

  3. What does the man mean?C The suitcase can be fixed in time.男士说到find a handle后面提到 but that shouldn’t take too long说明不是没有handle可以匹配。因此排除A,B。

  4. What do we learn about the man from the conversation?B He needs a vehicle to be used in harsh weather.男士说到truck需要operate for long periods of time in very cold temperatures,因此选择选项B。very cold temperatures对应harsh weather.

  5. What do we learn about the woman?A She has made up her mind to resign.从文中女士强硬的口气I could no longer live with…可以看出她下定决心。因此选择A。

  6. What does the women want to do?D Replace the shirt with one of some other material.女士首先提到exchange the shirt,后面又解释了原因allergic to wool,从男士的回答也可以看出换成别的材质。因此选择D。

  7. Where does this conversation most probably take place?D At a “Lost and Found”男士首先问Did anyone happen to turn in a new handbag?,女士又问了他handbag的详细信息,可见是在失物招领处,选D。

  8. What does the man plan to do with his old house?C Convert in into a hotelbut后面是真正意图: turning it into a guest house。guest house 意为宾馆,因此选C。

  9. What is the key to write a good classical detective story according to the man?D Careful plotting and clueing.对话中提到it must be so carefully plotted and so carefully clued,对应D选项。

  10. What does the man mainly need when working on a book?D To be entirely alone.对话中can’t even bare anybody else, be completely alone都说明该作家需要独立的写作空间,因此选择D。

  11. What does the man say about writers?C They look at the world in a detached manner.关键词detachment 分离。作家提到作者的经历和写作。虽然说道some experiences overwhelm everyone, 但是后面的but暗示了答案,stand aside、detachment都对应了C选项。

  12. What does the woman say about British railways?B Like it or not, you have to use them.在对话一开始,女士就提到了There’s only one railway system, if you don't like a particular railway, you can’t go and use another. 因为只有一条铁路,即使不喜欢,也只能乘坐,换句话说不论喜欢与否都得用它。因此选择B。

  13. What do some people who write to the man complain about?D The monopoly of British Railways.对话中谈及monopoly,铁路垄断,因此选D。其他选项均未涉及。

  14. What does the man say threatens the existence of railways?B Competition from other modes of transport.对话中modes of transport are all around对应选项B。

  15. What does the man say about railways in other countries?D They lose a lot of money.男士以德、法两国铁路为例,每年铁路都有大量亏损。因此选择D。而B选项中disappearing仅仅是美国的情况。

Section B

Passage one

  1. What is one of the most frightening threats of global warming according to the passage?C) Many coastal cities will be covered with water.细节题。本题不难,从听力开头即可听到 “raising sea level so much that coastal cities from New York to Los Angles to Shanghai will be flooded” 所以选C选项。

  2. What do scientists disagree on?B) How unstable the West Antarctic ice sheet is.细节题。本题不难。注意关键句 “but Antarctic experts disagree strongly on just how unstable it is” 即可得出答案。

  3. What is the latest information revealed about the West Antarctic ice sheet?A)It collapsed at least once during the past 1.3 million years.细节题。注意提取关键信息 “new evidence reveals that all or most of the Antarctic ice sheet collapsed at least once during the past 1.3 million years” 所以选A选项。

  4. What the scientists’ latest findings suggest?A) The West Antarctic region was once a open ocean.细节题。听力最后的例子说明了这一点“which suggest that the region was once open ocean not solid ice”, 而其他选项都不是最新的发现。

Passage Two

搜索